Εκπαίδευση στη Συστημική Συμβουλευτική

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης – ΝΗΜΑ ανακοινώνει την έναρξη του τριετούς Κύκλου Εκπαίδευσης στην Συστημική Συμβουλευτική.

ΣΚΟΠΟΣ
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιχειρεί να παρέχει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας μια ολοκληρωμένη εξειδίκευση στη συστημική συμβουλευτική. Μέσα από ένα οργανωμένο περιβάλλον μάθησης και εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα αναπτύξουν νέες γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή της συστημικής ψυχοθεραπείας στην κλινική πράξη.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του κέντρου είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και είναι σε διαδικασία έγκρισης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, κ.ά.) που ενδιαφέρονται να ασκήσουν τη συστημική συμβουλευτική. Ενδιαφερόμενοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπό προϋποθέσεις: π.χ. να έχουν κάνει σπουδές σε κάποιο ανθρωπιστικό ή ψυχοκοινωνικό επάγγελμα, να εργάζονται ήδη στο χώρο της ψυχικής υγείας, να έχουν κάνει σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές. Οι αιτήσεις αυτές αξιολογούνται κατά περίπτωση.
Το πρώτο έτος σπουδών δύναται να το παρακολουθήσουν κι άλλες ειδικότητες που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν τη συστημική συμβουλευτική, όπως εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι επιχειρήσεων, κ.α.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές και λειτουργεί στο πλαίσιο που προτείνει η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί τρία (3) ακαδημαϊκά έτη και είναι κατανεμημένο ως εξής:
1. 100 ώρες εκπαίδευσης σε πρόγραμμα εισαγωγής στην Συμβουλευτική
2. 300 έως 600 ώρες εκπαίδευσης στην Συστημική Συμβουλευτική
3. 160 ώρες εποπτευόμενη άσκηση της Συμβουλευτικής
4. 50 ώρες εποπτείας
5. 150 ώρες προσωπικής ανάπτυξης-θεραπείας με βάση την Συστημική θεωρία.

Διεξαγωγή μαθημάτων
Το πρώτο και το δεύτερο έτος σπουδών η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη (16:00-18:15), και 10 Σαββατοκύριακα ετησίως (10:00-18:00).
Το τρίτο έτος σπουδών η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται για 10 Σαβατοκύριακα (10:00 – 18:00) και 10 Πέμπτες (16:00 – 18:15)
(το πρόγραμμα δύναται να προσαρμοστεί στις ανάγκες των σπουδαστών)

Χώρος υλοποίησης
Το Πρόγραμμα υλοποιείται στον χώρο του κέντρου στην Λάρισα. Στους Εκπαιδευόμενους από περιοχές εκτός Λάρισας, δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μέρος του προγράμματος μέσω του συστήματος Τηλε-Εκπαίδευσης (e-Learning).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Υποβολή αίτησης και αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος.
2. Προσωπική Συνέντευξη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Dr Γιώργος Γιαννούσης, Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής, Εκπαιδευτής ενηλίκων

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:
Μαρία Αγγέλου, Ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, αντιπρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας.
Ασημίνα Κοντογεωργίου, Σχολική Σύμβουλος καθηγητών Φυσικών Επιστημών
Γιώργος Γιαννούσης, Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής, Εκπαιδευτής ενηλίκων.

Διαδικασία Συμμετοχής
Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά (2410533737 & 6973179326), είτε στην γραμματεία του ΝΗΜΑτος και επιβεβαιώνεται με την πληρωμή της προκαταβολής (200 ευρώ). Τα υπόλοιπα χρήματα καταβάλλονται σε μηνιαίες δόσεις.
Κόστος συμμετοχής 1200 ευρώ / έτος σπουδών – Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η προσωπική ανάπτυξη-θεραπεία με βάση την συστημική προσέγγιση, την οποία το Κέντρο παρέχει στους σπουδαστές στην συμβολική τιμή των 500 ευρώ / έτος σπουδών.
– Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα:
http://nhmacenter.simplesite.com/

φόρμα εγγραφής
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScMnheamraCHP6oua…/viewform

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο