ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Στο τμήμα Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας -ατομική, ομαδική και οικογενειακή- μπορεί κανείς να βρει λύσεις σε προβλήματα και αδιέξοδα που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο (προβλήματα σχέσεων στο ζευγάρι και τα παιδιά, φοβίες, κατάθλιψη, πένθος, κρίσεις πανικούς, άγχος, κλπ).

Υπηρεσίες

1) ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Μετά από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας, αναλαμβάνονται υπεύθυνα περιπτώσεις σχετικές με:
· Θέματα ταυτότητας και ψυχικής ωρίμανσης
· Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης σε εφήβους και ενήλικες
· Προβλήματα σχέσεων (ζευγαριού, γονέων-παιδιών, οικογένειας)
· Προβλήματα συμπεριφοράς ενηλίκων και ανηλίκων
· Αγχώδεις διαταραχές – Φοβίες -Εμμονές και ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές
· Σεξουαλικές διαταρραχές
· Καταθλίψεις
· Εξαρτήσεις (νόμιμες και παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τζόγος, εξάρτηση από το ίντερνετ και τα games, διατροφικές εξαρτήσεις)

Η ψυχοθεραπεία είναι συστημικής κατεύθυνσης, και γίνεται σε ατομικό ή/και ομαδικό επίπεδο.

2) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Το ΝΗΜΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης μέσω τέχνης (Art Therapy). Η τέχνη αποτελεί ένα ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο με το οποίο διευκολύνεται η ενδοσκόπηση. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, εκμεταλλευόμενοι τις θεραπευτικές δυνατότητες της μουσικής, της ζωγραφικής, της κίνησης, κ.λ.π., θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι προς την εξερεύνηση του εαυτού. Ελάτε τις Παρασκευές να ρίξουμε νερό στον Μύλο της προσωπικής μας φροντίδας & εξέλιξης…

α. Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω τέχνης

β. Αυτοτελή βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας μέσω τέχνης

γ. Τέχνη και τεχνικές στην εκπαιδευτική διαδικασία

3) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Η ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (επιχειρήσεις, φορείς, σωματεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, λέσχες κλπ)

Πρωτότυπα προγράμματα παρέμβασης σε οργανισμούς και εταιρείες σχεδιασμένα πάνω στο αίτημα και τις ανάγκες του οργανισμού.

4) ΕΡΕΥΝΑ

Συμμετοχή και διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων σε τομείς κοινωνικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η προαγωγή της κοινωνικής έρευνας και η αναζήτηση νέων μορφών κοινωνικής και θεραπευτικής παρέμβασης. Εργασίες ερευνητικές έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκδοθεί σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα έντυπα/βιβλία κλπ, ενώ ετοιμάζονται και νέες δημοσιεύσεις

5) ΕΠΟΠΤΕΙΑ
Παρέχεται εποπτεία σε νέους επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης.