Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

  • Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Το Κέντρο φιλοδοξεί και φέτος να σταθεί αρωγός στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνρθωπος. Καθώς η οικονομική κρίση εντείνει τα καθημερινά προβλήματα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη υποστήριξης, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η οικονομική τους δυνατότητα. Το κέντρο σεβόμενο αυτή τη συνθήκη σχεδίασε και ανακοινώνει το πρόγραμμα λειτουργίας του, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του σε συνδυασμό με τις οικονομικές του δυνατότητες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ατομική, Ομαδική & Οικογενειακή Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Μετά από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας, αναλαμβάνονται υπεύθυνα περιπτώσεις σχετικές με:

Θέματα ταυτότητας και ψυχικής ωρίμανσης
Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες
Προβλήματα σχέσεων (ζευγαριού, γονέων-παιδιών, οικογένειας)
Προβλήματα συμπεριφοράς ενηλίκων και ανηλίκων
Αγχώδεις διαταραχές – Φοβίες -Εμμονές και ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές
Σεξουαλικές διαταρραχές
Καταθλίψεις
Εξαρτήσεις (νόμιμες και παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τζόγος, εξάρτηση από το ίντερνετ και τα games, διατροφικές εξαρτήσεις)

On line Συμβουλευτική

Η ψυχοθεραπεία είναι συστημικής κατεύθυνσης, και γίνεται σε ατομικό ή/και ομαδικό επίπεδο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σχολές & Ομάδες γονέων

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών

Βιωματικά Εργαστήρια και σεμινάρια Ψυχοθεραπείας και άλλων μορφών παρέμβασης (δραματοθεραπεία, αφηγήσεις, γενεόγραμμα, συστημική αναπαράσταση, κ.α)

To ΝΗΜΑ είναι πιστοποιημένο Κέντρο δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. www.eoppep.gr) – Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το ΝΗΜΑ εξειδικεύεται στην επαγγελματική μετεκπαίδευση για Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικούς, Κοινωνικούς επιστήμονες, Εκπαιδευτές Ενηλίκων, αλλά και το ευρύ κοινό μέσα απο προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης & επαγγελματικής κατάρτισης.

ΕΡΕΥΝΑ

Συμμετοχή και διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων σε τομείς κοινωνικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η προαγωγή της κοινωνικής έρευνας και η αναζήτηση νέων μορφών κοινωνικής και θεραπευτικής παρέμβασης. Εργασίες ερευνητικές έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκδοθεί σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα έντυπα/βιβλία κλπ, ενώ ετοιμάζονται και νέες δημοσιεύσεις

ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Παρέχεται εποπτεία σε νέους επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΆΣΕΙΣ

Παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, ημερίδες, κ.α.