[vc_row layout=”boxed” css=”.vc_custom_1400831505969{padding-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5387″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”5388″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large” css_animation=”appear”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][title title=”Ομαδικές Συνεδρίες” size=”h4″ style=”style4″ textcolor=”#333333″ bgcolor=”none” padding_top=”0px”][vc_column_text]Η ομαδική ψυχοθεραπεία, όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους και τις συναισθηματικές τους δυσκολίες. Ενώ στην ατομική ψυχοθεραπεία η σχέση είναι δυαδική μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, στην ομαδική οι συνεδρίες γίνονται μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων, και με συντονιστές έναν ή δύο ψυχοθεραπευτές.
Οι θεραπευτικές ομάδες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια δύο ώρες. Τα θέματα δεν είναι προκαθορισμένα, όπως και στην ατομική ψυχοθεραπεία, αφού ανακύπτουν από τις ανάγκες των μελών.
Στην ομαδική θεραπεία η αλληλεπίδραση των μελών έχει μεγάλη σημασία και είναι αντικείμενο συζήτησης και ψυχοθεραπευτικής διαπραγμάτευσης, μιας και συχνά, μέσα από τον τρόπο που κανείς σχετίζεται στον «μικρόκοσμο» της ομάδας, αντικατοπτρίζεται ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεται σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Η θεραπευτική ομάδα δεν είναι ένας χώρος ανάπτυξης κοινωνικών και φιλικών σχέσεων. Τα μέλη της ομάδας δεν είναι χρήσιμο να αναπτύσσουν μεταξύ τους σχέσεις εκτός ομάδας.
Για να ενταχθεί κάποιος/α σε θεραπευτική ομάδα θα πρέπει πρώτα να έχει ξεκινήσει ατομική θεραπεία ώστε να έχει δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης πριν την ένταξη του στην ομάδα. Η επιλογή των μελών γίνεται από τους θεραπευτές με αξιολόγηση μιας σειράς παραγόντων, ώστε η συμμετοχή τους να βοηθά τόσο τους ίδιους όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]