ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ

Ψυχοθεραπευτής – Οικογενειακός θεραπευτής

Ο Γιώργος Γιαννούσης είναι ψυχοθεραπευτής, με σπουδές στην Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και την Ψυχολογία (University of Essex). Έχει μεγάλη εμπειρία στη συμβουλευτική & την ψυχοθεραπεία ενηλίκων, καθώς εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 1995, ενώ από το 2012 έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας «ΝΗΜΑ», το οποίο παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν:

  • προβλήματα επικοινωνίας στην οικογένεια, τις προσωπικές/επαγγελματικές σχέσεις, κ.λπ.,
  • προσωπικές δυσκολίες (προβλήματα συμπεριφοράς, αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κρίσεις πανικού, κρίσεις θυμού, κατάθλιψη, κ.α.),
  • προβλήματα στη διαχείριση ειδικών θεμάτων όπως διαζύγιο, πένθος, εξαρτήσεις, ψυχοσωματικές ασθένειες, κ.α.,
  • προβλήματα σε θέματα οικογένειας, ζευγαριού, γονεϊκού ρόλου και ανατροφής των παιδιών,
  • προβλήματα εξαρτήσεων (διατροφικές, συμπεριφορικές, από το  διαδίκτυο, από ουσίες, κ.ο.κ.),
  • θέματα και δυσκολίες που προκύπτουν από σοβαρές, ανίατες και αυτοάνοσες ασθένειες,
  • θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Είναι επόπτης σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτής υποψηφίων ψυχοθεραπευτών και επιστημονικός υπεύθυνος στο τριετές/τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εξελικτική συστημική συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία που διεξάγεται στη συστημική σχολή ψυχοθεραπείας του ΝΗΜΑΤΟΣ.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Βιωματικός οδηγός ψυχοθεραπείας» (εκδ. Αρμός – 2021), του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «don’t panic», το οποίο αναφέρεται στην θεραπεία των κρίσεων πανικού και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, επιστημονικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Ο Δρ Ο Γιώργος Γιαννούσης έχει διατελέσει γραμματέας στην ελληνική εταιρεία κλινικής κοινωνικής ψυχολογίας, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας. Έχει στο ενεργητικό του πλήθος εκπαιδεύσεων, (μεταπτυχιακές σπουδές, εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, πλήθος εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων) συμμετοχών σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, ενώ έχει εισάγει την εξελικτική συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, με εφαρμογή σε διάφορα κλινικά συμπτώματα, όπως οι κρίσεις πανικού, οι αγχώδεις διαταραχές και οι φοβίες, η κατάθλιψη, η θεραπεία ζεύγους, η ομαδική θεραπεία, κ.α..