Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης

Σε όλο το ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζεται το ΝΗΜΑ, λειτουργεί τμήμα Δημιουργικού εργαστηρίου έκφρασης στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δράσεις, με στόχο να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να διασκεδάσουν. Σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο, η μάθηση συνδυάζεται με την ελευθερία έκφρασης, η διασκέδαση με την υπευθυνότητα, η προσωπική ανάπτυξη με την ομαδικότητα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη, αποδεσμεύουν δημιουργικά τις εκφραστικές τους ικανότητες και ανακαλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους. Πρόκειται για έναν οικείο τόπο συνάντησης μέσα στην πόλη όπου τα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους δημιουργικά και παράλληλα να ικανοποιήσουν την αστείρευτη ανάγκη τους για παιχνίδι και επικοινωνία με συνομήλικους. Υπεύθυνη του δημιουργικού εργαστηρίου είναι η κα Κωνσταντία Χαλδούπη, η οποία έχει τεράστια εμπειρία με τα παιδιά.

Φέτος, έπειτα από εμπειρία πολλών ετών και ακούγοντας τις ανάγκες των παιδιών, αποφασίσαμε οι δράσεις μας  να έχουν εναλλαγή και ποικιλία, ουτοσώστε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης για τα παιδιά, με στόχο να δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του κάθε παιδιού και την ψυχαγωγία του κι όχι στην ίδια τη δραστηριότητα.

Θεατρικό παιχνίδι … κι όχι μόνο

Στις ομάδες αυτές με όχημα το θεατρικό παιχνίδι και εργαλείο τη μέθοδο «GrowUp», βοηθάμε την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Στόχος είναι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, να ασκηθούν στο ομαδικό παιχνίδι. Θα εξασκούν τη φαντασία τους, να συνεργάζονται, να πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να εκφράζουν τα συναισθήματα και να δομούν τις σκέψεις τους.

Τα μέσα επίτευξης των παραπάνω στόχων είναι το θεατρικό παιχνίδι, η αφήγηση, η μουσική, η μαγειρική, η ζωγραφική.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 6 – 12 ετών

Δημιουργικό παιχνίδι … κι όχι μόνο

Στις ομάδες αυτές με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι και εργαλείο τη μέθοδο «GrowUp», βοηθάμε την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Οι λιλιπούτιοι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν και θα βελτιώσουν βασικές δεξιότητες, όπως να ελέγχουν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους, να συμμετέχουν ομαδικά και ταυτόχρονα θα ψυχαγωγούνται.

Με ερεθίσματα από την αφήγηση, την τέχνη, τη μαγειρική/ζαχαροπλαστική, τις κατασκευές, τα παιδιά από 2,5 έως 5 ετών θα μάθουν να δημιουργούν, να αλληλεπιδρούν και να χαίρονται.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 2,5 – 5 ετών

 

  • Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης